Massages
Van een goede massage van rug, schouder of de nek word je heerlijk ontspannen. Deze behandeling is los te boeken, maar kan ook als aanvulling op bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling geboekt worden.
Een rug, schouder, nekmassage duurt ± 20 minuten
Nieuw in de salon is de bindweefselmassage en manuele lymfedrainage deze massages zijn voor de huid verbeterende behandelingen. Het kan zowel geboekt worden als een losse behandeling, als aanvulling op een gezichtsbehandeling of in kuurverband voor een nog beter resultaat. Laat u hierover goed informeren!
Deze behandeling is o.b.v. 45 min.
Deze behandeling is o.b.v. 45 min.
Bindweefselmassage is een massage van het bindweefsel, de laag tussen de huid en de spieren. Bindweefsel heeft een ondersteunende en verzorgende functie. Bloedvaten en zenuwen lopen via het bindweefsel naar de organen.
Bindweefselmassage is een reflexzonemassage. Het uitgangspunt hierbij is dat bepaalde zones van het lichaam in verbinding staan met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsfuncties. Deze zones staan bekend als de zones van Head, genoemd naar de Engelse neuroloog Henry Head (1861-1940) die deze samenhang heeft ontdekt. Door het bindweefsel in de zones te stimuleren, worden ook de corresponderende organen gestimuleerd en blokkades opgelost.
Tijdens de massage krijgen de zenuwen in het huidgebied een prikkel, die doorwerken naar bepaalde organen. Als een orgaan minder goed functioneert, is dat in de corresponderende zone op de rug voelbaar in de vorm van een verhoogde spanning van de huid. Door bijvoorbeeld op de rug de zone te stimuleren die bij de lever hoort, wordt de leverfunctie verbeterd en kunnen klachten die vanuit dat orgaan komen afnemen. Door de bindweefselmassage wordt de huid in de gespannen zones weer losser en beter te verschuiven.
De aanraking tijdens een bindweefselmassage varieert van oppervlakkige strijkingen met de vingertoppen tot het rollen van de huid. Met het rollen wordt het bindweefsel vrijgemaakt van de onderlaag en worden verklevingen opgeheven. Een derde techniek die wordt gebruikt is het trekken van sporen in de huidplooien met de vingertoppen. De doorbloeding van de huid en de conditie van het bindweefsel verbeteren door de massage. De stevigere grepen kunnen aanvoelen als een scherpe pijn. Het kan daarom prettig zijn om de bindweefselmassage direct te laten volgen door een ontspanningsmassage.
Cosmetische bindweefselmassage
Een cosmetische bindweefselmassage verbetert de huidstructuur. Het is een massage die de cel vernieuwing activeert. Hierdoor krijgt de huid een jonger aanzien. Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband.
Deze behandeling is uitermate geschikt bij
- anti-aging
- littekenbehandeling
- bestrijding van cellulitis (panniculose)
- in conditie houden van de huid na een cosmetische ingreep zoals een facelift
Reacties op de massage
Bindweefselmassage wordt door sommige mensen als onprettig of pijnlijk ervaren. Ook is het mogelijk dat er een heftige reactie optreedt na de massage, waarbij de huid rood wordt. Daarnaast kan vermoeidheid optreden na de behandeling. Deze eventuele bijwerkingen zijn binnen een etmaal weer verdwenen.
Bij welke klachten?
Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij hoofdpijn, migraine, slaapproblemen, maag- en darmklachten, chronische verkoudheid, gewrichtsklachten, menstruatieproblemen, spit en doorbloedingsproblemen. Daarnaast heeft de massage een goed resultaat bij littekens, striae en cellulitis.
Manuele Lymfdrainage (MLD) is een zachte, subtiele massagetechniek die zonder tussenstof wordt uitgevoerd op de huid en het direct daaronder liggende bindweefsel. De massagewerkdruk is laag en het tempo rustig en ritmisch. MLD heeft als doel het lymfestelsel te activeren waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd; daarnaast verbetert de werking van het afweersysteem.
Een heel bijzonder effect van een juist uitgevoerde manuele lymfedrainage is het in balans brengen van het zenuwstelsel. MLD dempt de orthosympaticus waardoor de parasympaticus beter tot zijn recht kan komen; verder heeft MLD ook een pijndempend effect. Beide aspecten krijgen binnen de originele Voddermethode veel aandacht en bieden veel toepassingsmogelijkheden bij anti-stress behandelingen
Al deze effecten maken de MLD geschikt om bij een breed scala aan klachten/aandoeningen ingezet te worden; gedacht kan worden aan o.a.: stressgerelateerde klachten, (sport) blessures, obstipatie, na (orthopedische) operaties, eczeem, migraine, hyperventilatie, rusteloze benen, spier/gewrichtsklachten, hematomen en bij sommige typen oedeem.
Er bestaan veel oorzaken voor oedeem. Manuele lymfedrainage kan vaak vermindering van klachten bewerkstelligen, hoewel in sommige situaties aanvullende maatregelen nodig zijn zoals een lymftape of steunkous. Lymftaping en MLD vormen dan een goede combinatie.
