Ik ben gespecialiseerd in ontharen, heb daar diverse opleidingen en trainingen voor gevolgd en sta bij de zorgverzekeraar geregistreerd als ontharingsdeskundige. Hierdoor zijn mensen met overbeharing bij mij op het juiste adres. Wanneer het beharing in het gelaat betreft kan het zelfs zo zijn dat u het vergoed krijgt wanneer u aanvullend verzekerd bent. Naast het ontharen met elektrische epilatie werk ik ook met de allerkrachtigste medische laser van Asclepion de MeDioStar.

Een perfect onthaart lichaam, de droom van bijna iedere man of vrouw. Niet meer hoeven scheren, geen wondjes meer of ingegroeide haren.... Ik heb gekozen voor de Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid van de MeDioStar laser als ondersteuning in deze behandelingen. Zo kan ik je helpen met jouw vraag naar huidperfectie waarin we in gemiddeld 6 behandelingen een heerlijk zachte, glad onthaarde huid geven.

Waarom deze laser? 

Deze laser werkt met een dual-wavelength waardoor iedere kleur huid en bijna iedere kleur haar te behandelen is. Dit komt omdat niet alleen de kleurdeeltjes in het haar de energie uit het licht opnemen, maar ook (de)oxyhemoglobine (bloed) een chromofoor is.

Hoe werkt het ontharen precies?

De laser geeft een lichtstraal af aan de huid. De lichtstraal wordt door het melanine (kleurdeeltjes) in de haren geabsorbeerd en omgezet naar warmte energie. Deze warmte dringt diep door in de haren, tot aan de wortel (papilla). Hier ontstaat er een stolling van eiwitstructuren en zorgt dit er voor dat de voeding naar de haar stop wordt gezet. Hierdoor valt de haar uit en komt deze niet meer terug. In gemiddeld 6 behandelingen kunnen we tot wel 90% van de actieve haren definitief verwijderen.

Is deze behandeling echt voor iedereen geschikt?

Ja, bijna iedereen kan de behandeling ondergaan. Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel en behandelen we enkel personen vanaf 15 jaar (onder begeleiding van een ouder of voogd) en dien je gezond te zijn. Er wordt voorafgaand aan de behandeling een anamnese afgenomen om te zien of er direct behandeld kan worden.

Er wordt niet of niet direct behandeld wanneer er sprake is van:
- pacemaker/inwendige defibrillator
- auto-immune ziekten
- HIV/Aids
- kanker
- hepatitis
- tuberculose
- gebruik van antibiotica
- wondjes op de te behandelen plek
- zwangerschap
- blootstelling aan zon/zonnebank minder dan 4 weken voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek gaan we een behandelplan opstellen. Naast het definitief verwijderen van haren werkt de laser ook op het verbeteren van de huidstructuur. Op het moment dat de laserstraal zijn licht afgeeft ontstaat er een warmte in de huid welke zorgt voor een stimulering van collageen. Hierdoor krijgt de huid een frissere uitstraling, meer volume en een verfijndere structuur. Perfecte anti-aging behandeling dus! Naast deze rejuvenation-behandeling is er ook de mogelijkheid een acne en whitening (kleur vereffening) behandeling te boeken. Voor meer informatie, neem gerust contact met mij op!

Adviezen ontharen, voor en ná de behandeling

 • Niet meer harsen of epileren, scheren mag wel.
 • Geen ontharing crème gebruiken
 • Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht (gebruik zo nodig een goede sunblock factor 30 of hoger)

Voor de laser behandeling

 • Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken.
 • Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen.
 • Zorg dat het te behandelen gebied geschoren is op de dag van behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 24 - 48 uur ervoor.

Na de laser behandeling:

 • Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden
 • Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad
 • Eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen
 • Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken of gebruik een goede sun block
 • Bij een huidreactie (roodheid) na de behandeling koelen met ijs en eventueel insmeren met after sun.
  Na een behandeling met de laser kan het voorkomen dat de huid roder kleurt en/of dat er kleine rode puntjes ontstaan. Het lijkt en voelt op een verbranding na het zonnebaden. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt veelal één of twee dagen na de behandeling. 

Denkt u er over om een behandeling te gaan starten? Laat u zich dan goed informeren door middel van een gratis intake wat de mogelijkheden zijn, daarnaast doen we altijd een proefflits, zodat u eerst kunt kennismaken met de laser behandeling.