Ik ben gespecialiseerd in ontharen, heb daar diverse opleidingen en trainingen voor gevolgd en sta bij de zorgverzekeraar geregistreerd als ontharingsdeskundige. Hierdoor zijn mensen met overbeharing bij mij op het juiste adres. Wanneer het beharing in het gelaat betreft kan het zelfs zo zijn dat u het vergoed krijgt wanneer u aanvullend verzekerd bent. Naast het ontharen met elektrische epilatie werk ik ook met de IPL (intense pulsed light, of te wel intens gepulseerd licht) methode van MedCos.

Hoe werkt de MedCos IPL?

Met de veilige en nagenoeg pijnloze ontharingsbehandeling door middel van flitslicht van de MedCos® IPL methode met gebruik van een filter van 590 NM, kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 80-90%. Het hoog energetisch gepulseerde licht zal door geleiding van het pigment omgezet worden in warmte. Deze warmte (welke minimaal 70º C moet zijn) zal door het pigment geleid worden naar de haarfollikel welke vervolgens definitief vernietigd wordt.

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn daarom niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (negroïde) kunnen niet behandeld worden.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de MedCos IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels tegelijk per flits uitgeschakeld.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.

Hoe weet de cliënt of een behandeling geholpen heeft?

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. De cliënt zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn er tussen de 8 en 12 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

MedCos IPL adviezen ontharen, voor en ná de behandeling

 • Niet meer harsen of epileren, scheren mag wel.
 • Geen ontharing crème gebruiken
 • Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht (gebruik zo nodig een goede sunblock factor 30 of hoger)

Voor de MedCos IPL behandeling

 • Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken.
 • Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen.
 • Zorg dat het te behandelen gebied geschoren is op de dag van behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 2-3 dagen ervoor.

Na de MedCos IPL behandeling:

 • Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden
 • Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad
 • Eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen
 • Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken of gebruik een goede sunblock
 • Bij een huidreactie (roodheid) na de behandeling koelen met ijs en eventueel insmeren met aftersun.
  Na een behandeling met de IPL kan het voorkomen dat de huid roder kleurt en/of dat er kleine rode puntjes ontstaan. Het lijkt en voelt op een verbranding na het zonnebaden. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt veelal één of twee dagen na de behandeling. Incidenteel kan lichte blaasvorming optreden. Soms treedt een (tijdelijke) pigmentverschuiving op.

Denkt u er over om een behandeling te gaan starten? Laat u zich dan goed informeren door middel van een gratis intake wat de mogelijkheden zijn, daarnaast doen we altijd een proefflits, zodat u eerst kunt kennismaken met de IPL MedCos behandeling.

Ontharingstechnieken